Unge

Kom ensomheden til livs – find en hobby, som du kan dele med andre

single-image

Rigtig mange unge oplever desværre følelsen af at være alene og kan nogle gange sågar føle, at de er decideret ensomme. Det kan der være mange grunde til, og den følelse kan opstå ved de fleste. Der er ikke nogle, som er mere tilbøjelige til at føle sig ensomme end andre.

 

Ensomhed er noget, som man individuelt kan opleve og føle inde i sig selv. Derfor er det heller ikke noget, som andre kan vurdere om, man er eller ej. Der kan som nævnt være mange forskellige grunde til, at man føler sig ensom, og hvad der føles som ensomt for dig er ikke sikkert føles ensomt for din søster eller bror. Nogle mennesker trives blot bedre i deres eget selvskab end andre, hvis det eksempelvis er der, at du føler dig ensom.

 

Ensomhed er ikke noget, som du nødvendigvis kun rammes af, når du er alene. Nogle mennesker kan også føle sig ensomme, selvom de er samme med andre mennesker. Det kan skyldes, at det er noget andet, som de savner eller mangler, der dermed får dem til at få følelsen af ensomhed. Der er eksempelvis nogle, som føler sig ensomme i andres selskab, fordi de måske ikke føler, at de har noget tilfælles med dem. Fordi de mangler noget, som de kan deles om og føle sig sammen om. Hvis man ikke oplever følelsen af samhørighed sammen med andre mennesker, kan følelsen af ensomhed godt ramme.

 

Noget at være sammen om

 

Hvis man føler sig anderledes end dem man omgås med, kan man føle sig helt alene på trods af selskabet og dermed føle sig ensom. Hvis man oplever sådan en følelse, kan det være en god idé at prøve og opsøge andre for at komme ensomheden til livs. Dette kan eksempelvis være ved at finde nogle, der deler samme interesser med dig. På den måde kan man opnå følelsen af samhørighed. At dele interesser kan være mange ting. Måske er man begge fan af fodbold eller fjernstyret biler – mulighederne er mange, find nogle der deler interesse med dig.

You may also like