Unge

Find dig selv – og nye venner for livet – på et højskoleophold

single-image

At tage på højskole kan være en oplevelse for livet, og i Danmark har vi rigtig mange muligheder, når det kommer til netop højskoler. Uanset om man er til sport, kunstnerisk udfoldelse, drama eller friluftsliv, kan man finde en højskole, der lever op til de ønsker og krav, man har. Der findes naturligvis også højskoler, der har mange andre emner end de nævnte, og man skal blot kigge sig lidt omkring, før man finder ud af, at mulighederne er mange. Som de fleste ved, kan det være en bekostelig affære at tage på højskole, og derfor er det netop også økonomien, der ofte forhindrer folk i at tage af sted. Men det er der dog noget at gøre ved, for hvis du gerne vil af sted og ikke har pengene, så kan du låne dem lige her. Det betyder, at du ikke behøver snyde dig selv for dit livs måske største oplevelse.

At tage på højskole er for alle

Uanset hvem man er, og uanset hvor man bor, så kan det forandre ens liv at tage på højskole. Der er utallige muligheder derude, og uanset hvad man er til, så kan man med sikkerhed finde en højskole, hvor det er muligt at folde sig ud. Der er rigtig mange fordele ved at tage på højskole, og en af disse er blandt andet, at man på denne måde får en pause fra det helt almindelige liv. Man har tilmed mulighed for at få en masse nye venner, og nogle af disse venskaber vil med sikkerhed være for livet. Når man tager på højskole, så bor man på skolen, og det er netop det, der er med til at gøre, at oplevelsen bliver så unik. Med et højskoleophold i bagagen, åbner der sig mange nye muligheder, og man kan tage på højskole, uanset om man er ung eller gammel. Der er mange, der vælger at tage på højskole, når de er færdige med enten folkeskolen eller gymnasiet, og det er naturligvis også et rigtigt godt tidspunkt at tage af sted på. Her kan man tænke lidt over tingene, og man kan samtidig finde ud af, hvad det er, man ønsker for dit liv, når man er færdig med højskolen. Det er dog ikke det eneste tidspunkt, det kan være fordelagtigt at tage på højskole på, og der er også mange mennesker, der både er oppe i tyverne og trediverne, som hvert år vælger at give sig selv et ophold på en højskole. Der findes tilmed folk over 50 år, der regelmæssigt kommer på højskole, så alderen skal på ingen måder holde en tilbage. Uanset hvem man er, kan man være sikker på, at et højskoleophold vil forandre ens liv.

Hvor meget koster det at tage på højskole

Økonomien spiller naturligvis en rolle, når det kommer til netop et højskoleophold, og det er derfor netop også prisen, der kan afskrække mange fra at tage af sted. På langt de fleste højskoler er der både mulighed for korte og lange ophold, og man har altid mulighed for at gå på en højskole i helt op til 40 uger. Flere steder kan man også komme på højskole i blot en uge eller to og på denne måde snuse til forskellige emner, men hvis man virkelig vil have noget ud af sit ophold, er det anbefalelsesværdigt at tage på højskole i længere tid ad gangen. Det gennemsnitlige højskoleophold varer 4 eller 5 måneder. Prisen på et højskoleophold er meget forskellig, alt efter hvor det er, man ønsker at tage på højskole, men som regel vil den gennemsnitlige ugepris ligge på 1.550 kr. Det er værd at vide, at der også findes tilfælde, hvor man kan få tilskud til sit højskoleophold. For at gå på en almindelig højskole, skal man være fyldt 17,5 år, men man kan vælge at komme på en ungdomshøjskole, allerede når man er 16 år.

Hvad venter du på? Højskolen kalder på dig!

You may also like