Unge

Få nye venner, forstør din sociale cirkel og bekæmp introverthed på en efterskole

single-image

At skabe sociale relationer, at få nye venner, at i det hele taget bare føle, man lever blandt personer, der ser og anerkender dig, er noget af det vigtigste for livskvaliteten. Alle har sikkert på et eller andet tidspunkt i livet oplevet at være alene eller ensom, en følelse der i større og langvarig mængde kan være skadeligt. Men når man først befinder sig i ensomhedens hul, kan det være umådeligt svært at kravle op til alle de andre igen. For hullet fjerner dit udsyn til alle andre, og når du ikke længere føler, de ser dig, så kommer følelsen af, at de egentlig også er ligeglad krybende. Men lige meget hvor dyb hullet synker, så kan du altid kigge op og se lyset, for der er altid et lys for enden af tunnelen – så nu gælder det blot om at komme derhen. Du kan hjælpe dig selv op på en række måder, men grundessensen er, at du skal møde mennesker, nye mennesker. Hvis du er i efterskolealderen, så kan netop efterskolen være et meget godt værktøj til netop at møde nye mennesker. Efterskoler gør det langt nemmere at skabe nye venskaber, og det kommer desuden med en række andre bonusser – inde på www.saedding.dk kan du se eksempler på, hvad en efterskole byder dig.

Hvordan kan en efterskole hjælpe dig?

Efterskoler samler en masse børn, hvor langt de færreste nok kender hinanden i forvejen. For introverte personer er dette en ekstra hjælp. Hvis man f.eks. træder ind i klasseværelset første dag, og halvdelen kender hinanden, så føler man sig med det samme udenfor, og ens modarbejdende hjerne skubber automatisk en væk fra de andre. Men hvis alle starter på en blank side, er det nemmere for dig at tilslutte dig fællesskabet på lige fod med alle andre. Her er nogle andre ting efterskoler tilbyder, der gør det nemmere at møde andre på et venskabeligt plan:

  • Nogle efterskoler specialiserer sig i visse emner. F.eks. kristne efterskoler, hvor man møder andre, der lever under den kristne tro. Eller idrætsefterskoler, hvor man deler passionen for f.eks. spring. Det er nemmere at skabe relationer, hvis man har noget tilfælles.
  • Man lever på efterskolen, og kommer dermed tættere på hinanden. Man har længere tid og større mulighed for virkelig at komme ind på livet af hinanden. Det gør det nemmere at bryde barrieren.
  • Masser af ture, events og begivenheder. Efterskoler er rige på oplevelser, og oplevelser kan i sandhed binde folk sammen.

Få venner for livet

Det er ikke blot de venskabelige klassekammerater, der skabes på en efterskole. Man har muligheden for at få venner for livet. Netop fordi efterskoler ofte omhandler et overordnet emne el.lign. Som f.eks. kristne efterskoler, der bruger kristendommen som katalysatoren for at få folk sammen, og derefter kan man oprette de ekstremt nære venskaber. Du behøver ikke engang rejse langt fra de vante rammer – du kan gå på efterskoler alle steder, fra Sjælland til Jylland.

You may also like