Unge

Efterskole er et godt valg til det ensomme barn

single-image

Der findes ensomme unge i vores samfund. Det er et fakta. Det er selvfølgelig et trist et af slagsen, men heldigvis er det ikke et problem, der ikke kan fikses. Ofte er det især i folkeskolen, at de unge mennesker føler sig ensomme og udenfor fællesskabet. Derfor kan det være en overvejelse værd, om dit barn måske skal gå på efterskole.

En anden form for fællesskab og stor diversitet

På en efterskole er der plads til alle. Det er det, man hører, fra mange af dem der har været på efterskole. Derfor er ensomhed ikke et problem, man normalt finder på efterskoler. Der er så mange forskellige slags mennesker, at det næsten er svært ikke at finde nogle venner, samtidigt med at der bare bliver knyttet nogle andre relationer på en efterskole, end dit barn er vant til fra folkeskolen.

Der vil være andre unge med samme interesser

Efterskoler har forskellige specialiteter, og hvis dit barn finder den helt rigtige, vil der være en masse andre unge, der har samme interesse som barnet. Det kan f.eks. være på en idrætsefterskole. Der er fællesskab og masser af samvær på idrætsefterskole, mens de unge mennesker har noget til fælles: nemlig den type sport de går op i. Det kan gøre det noget lettere for de unge mennesker at knytte venskaber.

Barnet kender måske ikke nogen – men det gør de andre heller ikke

Det kan være skræmmende at starte på efterskole – især hvis man ikke har haft den bedste oplevelse med det sociale i folkeskolen, Men de andre unge på efterskolen kender jo heller ikke nogen, og er også ængstelige efter at få venner så hurtigt som muligt – og det er derfor, at man så hurtigt danner tætte venskaber, når man går på efterskole – det er lige svært for alle!

You may also like