Shopping

Det skal du overveje, når du skal samle kabler i en monteringsdåse

single-image

Når du skal samle kabler i en forgreningsdåse, er der nogle overvejelser du skal gøre dig, i forhold til, hvordan kablerne skal sikres i dåsen, og hvor vandtæt der er behov for at samlingen er. Her er samlet 3 løsninger, som hver især har deres fordele og ulemper.

1. Kablerne trykkes direkte igennem monteringsmembranen på samledåsen

Som overskriften antyder trykkes kablet her direkte igennem membranen i membran-samledåsen. Denne løsning tager kun cirka 10 sekunder at installere, og er idéel til samlinger i et relativt tørt og sikkert miljø, hvor der ikke er behov for, at løsningen er 100% vandtæt (IP55), og hvor der heller ikke er den store risiko for, at der bliver hevet i kablerne.

2. Kablerne sættes fast med kabelforskruninger

I et udendørs miljø, hvor du har behov for den højest mulige sikring mod vandindtrængning (IP68), er kabelforskruninger vejen frem. Kabelforskruninger giver ikke blot den højeste IP sikring, men gør også kablerne modstandsdygtige over for at blive hevet fri af dåsen. Disse samlinger vil med god samvittighed kunne monteres udendørs, og har kabelforskruningerne IP68 sikring, kan de endda sænkes under vand uden problemer. De tager dog væsentligt længere tid at installere (cirka 2 minutter), og derfor vælger man typisk kun denne monteringsform, hvis man har brug for en yderst modstandsdygtig samling.

Du kan købe kabelforskruninger og tilbehør hos for eksempel Ultraplast.dk.

3. Den gyldne middelvej

Den gyldne middelvej kunne for eksempel være en grommet, som er en slags trykventil til kabelgennemføring. En grommet monteres, ved at trykke den ind i membran-samledåsens monteringsmembran. Den yder en høj modstandskraft mod at hive kablerne fri af dåsen, og fås med en sikring mod vandindtrængning på op til IP67, hvilket i de fleste tilfælde vil være tilstrækkeligt. Installationstiden er på cirka 15-20 sekunder.

Er du i tvivl om hvad du skal vælge til dit næste store projekt, bør du altid søge vejledning hos en professionel, som kan guide dig til, hvilken løsning vil være den bedste løsning på lang sigt.

You may also like