Gode råd

Unge mennesker bør gå oftere til tandlægen

single-image

Når man går fra at være ung til at blive voksen, så er der mange forskellige ting og sager, man skal tage stilling til – og det kan være noget af en jungle at begive sig ud i. Der er beslutninger, der skal tages til højre og venstre, og herudover er der en lang række udgifter, som man pludselig skal finde penge til. Én af disse udgifter er tandlægebesøgene, der stopper med at være gratis, når man er over 18 – og det betyder ofte, at unge går mindre til tandlægen, end de egentlig burde.

Jævnlige tandtjek kan forebygge problemer, før de opstår

Der er ingen tvivl om, at det hverken er en fryd for kroppen, sjælen eller for pengepungen at gå til tandlæge minimum én gang om året. Nogle er selvfølgelig så heldige at være medlem af Danmark, hvor tandeftersyn er gratis, indtil man fylder 25, men for andre unge kan det være en betydelig udgift på én gang i et presset budget. Det er dog vigtigt, at man minimum konsulterer tandlægen én gang om året, for de årlige eftersyn er med til at forebygge de problemer, der kan koste mange penge, hvis de udvikler sig.

Ved et grundigt tandeftersyn gennemgås tænderne for evt. begyndende huller eller andre problematikker som f.eks. tandkødsbetændelse. Det lyder ikke sexet, og det er ikke sexet, men eftersynet sætter fokus på problemerne, før de sker – og så er udgiften en smule lettere at bære, selvom den kan være stor.

Find de bedste og billigste tandlæger i din region

Selvom tandlægerne ofte yder den samme service, så er det de færreste steder, der tilbyder denne service til den samme pris – og der kan faktisk være meget stor forskel. Derfor kan det i den grad betale sig at lave et par Google-søgninger, inden man bestiller en konsultation hos den lokale tandlæge. Om man leder efter en tandlæge i Slagelse, Odense eller i Nordjylland, så er der altid alternativer, og de bedste tandlæger er ikke nødvendigvis dem, der tager den største pris for deres ulejlighed.

Hvis du vil finde et godt kompromis mellem pris og kvalitet, så gå efter de mange anmeldelser, som tandlægerne har fået på nettet – de bedste tandlæger er typisk også dem, der gør det til en god pris, når man ser på anmeldelserne.

Gør noget ved tandlægeskrækken

Udover de økonomiske aspekter, så er der også en anden faktor, der får mange unge til at skippe turen til tandlægen. Tandlægeskræk er et fænomen, der har et godt tag i mange unge mennesker, fordi minder fra barndommen hos tandlægen ikke altid er de bedste. Man bliver dog som oftest klogere med alderen, og hvis man stadig går rundt med skræk for tandlægen, så er det på tide at gøre noget ved det.

Der er mange måder at blive ”god til” at gå til tandlægen, og det kræver ikke nødvendigvis dyr psykologhjælp at komme skrækken til livs. Ofte kan man komme lidt af skrækken til livs ved at forberede sig godt mentalt på det øjeblik, man sætter sig i tandlægestolen. God mental forberedelse er alfa og omega for at komme skrækken til livs – og så er det altid en god idé at tage et familiemedlem eller en ven/veninde med, hvis man er bange for tandlægen.

You may also like