Gode råd

Kreative projekter kan være den rene terapi for ensomhed

single-image

Mange unge mennesker kan føle sig ensomme. Dette kan muligvis være en konsekvens af, at unge mennesker i dag ikke er lige så sociale, som de var en gang. I dag er mange unge sociale ved at have kontakt over telefonen, men dette kan godt føre til ensomhed, da man dermed ikke har de samme fysiske kontakter og venskaber.

Der kan være mange grunde til, at man føler sig ensomme. Nogle er ensomme, fordi de ikke har ret mange venner, hvor andre føler sig ensomme, fordi de bare ikke får tilfredsstillet sit sociale behov. Der er nogle mennesker, som har mere behov for at være sociale end andre og dermed nemmere får følelsen af ensomhed. Lige meget, hvad ensomheden skyldes, og hvornår den indtræder, kan det være en god ide at tage seriøst og prøve at gøre noget ved. Hvis man tager ensomheden seriøst og prøver at udfylde den i tide, og inden den får fatale konsekvenser, kan man undgå, at den går hen og bliver et stort problem.

Prøv at udfylde ensomheden

Det er ikke altid så nemt at gøre noget ved det, der skyldes, at man er ensom. Hvis det er fordi, at man ikke har det særlig godt socialt, der hvor man befinder sig i livet, hvad end det er i skolen, på arbejdet eller i fritidsklubben, kan det være svært at skabe relationen, hvis først man føler sig ensom. Det er desværre ofte sådan, at man ikke kan tvinge folk til venskaber, og der er bare nogle mennesker, man ikke føler, at man klikker med og omvendt. Man kan derfor opsøge sociale venskaber andre steder. Man kan prøve at opsøge nye mennesker andre steder, og dermed prøve at skabe nye relationer, der kan udfylde ensomheden.

Føler man sig ensom, når man er der hjemme, måske fordi man ikke har det godt socialt og ikke har nogle venner eller fordi, at man ikke får sit sociale behov tilstrækkeligt tilfredsstillet, kan man overveje at udfylde ensomheden på andre måder. Det kan være en god ide at foretage sig noget kreativt og have nogle små kreative projekter. Kreative projekter kan virke afstressende, hvorfor det kan være ren terapi at lade tiden drive med af et kreativt projekt. Mange mennesker bruger rigtig meget tid på at være kreative, og for ensomme kan det derfor være en god måde at udfylde den tid, hvor man ellers plejer at føle ensomheden.

Man kan være kreativ på rigtig mange forskellige måder. Nogle finder det afstressende at male i en malebog, og det er inden for de seneste år blevet moderne for voksne også at male i de såkaldte mindfullness malebøger eller Mandela malebøger. Andre finder det afstressende at sidde med sig strikketøj eller ved at hækle. Man kan også være kreativ ved at sy. Hvis man er ensom, kan man vælge at investere i en billig symaskine og dermed udfylde det ensomme tomrum samtidig med, at man får produceret noget kreativt og brugbart i tekstil. Dette kan være med til at pryde hjemmet.

 

 

You may also like