Gode råd

Giv slip på ensomheden og få et højere selvværd

single-image

Mange mennesker, store som små, kan i løbet af deres liv opleve en følelse af ensomhed – både i større og mindre grad, samt over lang eller kort tid ad gangen. Måske kan man både føle at man ikke har nogen rigtige venner, man føler sig udenfor fællesskabet, man føler sig ikke forstået af nogen, og man føler ikke at nogen interesserer sig for en. For nogle mennesker kan disse følelser ramme engang imellem og i bølger, eller som en konstant følelse, der hele tiden fylder i sindet.

Noget, der er værd at vide om ensomhed er, at det ofte skyldes lavt selvværd. Selvværd er et begreb, som relaterer sig til en opfattelse af sin egen værdi som menneske. Hvis man har lavt selvværd, kan man ofte føle, at man ingen værdi har, som den man er – at man simpelthen ikke er noget værd som person.

De fleste mennesker, som har lavt selvværd, vil kunne finde det gavnligt at modtage behandling for deres lave selvværd, blandt andet for at kunne få hjælp til at tackle den ensomhed, som man oplever. Ofte har man behov for at lære, at man er god nok præcis som man er, at man i dén grad er noget værd som person, at der ikke er noget galt med én, samt at mange andre står i præcis samme situation som én selv. Læs mere om behandling af lavt selvværd her

Et godt tip til at arbejde med det lave selvværd og følelsen af ensomhed, kan være at huske på egenomsorgen. Egenomsorg er din evne til at kunne yde omsorg for dig selv, hvilket er en rigtig vigtig ting at kunne tage hånd om, i arbejdet med dit lave selvværd. Det kan for eksempel være at du forkæler dig selv med et varmt karbad, spiser et lækkert måltid mad eller cykler en dejlig tur.

You may also like