Gode råd

Føler du dig ensom?

single-image

At føle sig ensom er en følelse, som mange mennesker kender, men som langt fra er sjov. Måske det bare er en periode, eller måske det er en mere konstant følelse for dig. I hvert fald findes der flere ting, som du kan gøre for at komme til at føle dig mindre ensom.

Find en hobby, hvor du møder nye mennesker

Når du føler dig ensom, kan det være skræmmende at tage initiativ til at lære nye mennesker at kende. Derfor kan du finde en hobby, som du kan dyrke og samtidig lære nogle nye mennesker at kende. Hvis du elsker at svømme, så meld dig på et svømmehold. Eller er du vild med at løbe, så meld dig på et løbehold. Hvis du begynder at dyrke en ny sport, kan du godt få ondt i fødderne, men så kan du overveje at bruge indlægssåler i dine sko. Det er lettere at begynde at snakke med nye mennesker, når man har en fælles interesse at snakke om.

Få dig et kæledyr

Hvis du har svært ved at lære nye mennesker at kende i en periode, kan du få dig et kæledyr. Med et kæledyr får du et ansvar og noget at tage dig af og bruge din tid på, men du får samtidig en, som virkelig har brug for dig. Du kan pludselig mærke, at der er en, der har brug for din omsorg, hvilket kan give dig en god fornemmelse i kroppen og fjerne noget af din ensomhed.

Tal med en psykolog

Ensomhed behøver ikke skyldes, at vi føler, at vi ingen venner har. Det kan også sagtens skyldes et tab af noget, vi plejede at have i vores liv. Hvis du f.eks. er slået op med din kæreste, kan du godt komme til at føle en kæmpe ensomhed. Det kan du snakke med en psykolog om.

You may also like