Aktiviteter

Motion kan holde ensomheden på afstand

single-image

Man hører det gang på gang: Motion er fantastisk for en sund tilværelse. Men faktisk er det ikke kun rent fysisk, at sundheden og velværet forbedres med motion: Også mentalt kan der være gode gevinster at hente. Er du nysgerrig, er det måske værd at læse videre.

 

Når hjernen frigiver hormoner

Hormoner er en naturlig del af det at være mennesker, og der frigives hele tiden forskellige slags, der hjælper med at regulere kroppen. Man kan dog også selv aktivt vælge at opføre sig på bestemte måder, der påvirker forskellige frigivelsesprocesser. Dyrker man for eksempel motion, er det et anerkendt faktum, at der frigives en række hormoner forbundet med lykke og som på samme tid kan være med til at dulme smerte.

 

Et muligt element i kampen mod ensomhed

Udover de kemiske processer, der foregår indeni os, når vi dyrker motion, kan sport også være med til at holde ensomheden væk på en noget mere lavpraktisk måde. Om end lavpraktisk er den dog ikke desto mindre vigtig. Vigtigheden af motion dækker nemlig over en lang række af emner, og også det sociale aspekt kan hurtigt vise sig at spille en essentiel rolle.

 

Mange sportsgrene er bygget op omkring fællesskab og en mentalitet om at stå sammen. Det kan for eksempel være diverse typer holdsport, men også i discipliner, hvor man udøver sporten individuelt, er der ofte et helt særligt fællesskab mellem de udøvende. Det er altså ikke noget krav at man skal være en teamplayer, hvis det ikke er de typer sport, man er interesseret i: Bare det at dyrke en type motion kan være adgangsbilletten til nye sociale kredse.

 

Udforsk motionens univers

Du kan læse mere om vigtigheden af motion på en blog som Dullemagasinet.dk, hvor der også er gode råd til, hvordan man bedst kommer i gang. Udover dette er der også forslag til forskellige typer af sportsgrene, man for eksempel kunne begive sig i kast med. Vigtigst af alt er det at huske, at sport kan være hvad som helst, og at der altid er noget for enhver smag.

You may also like