Aktiviteter

Hvad skal du efter folkeskolen?

single-image

10 år er gået, og det er ikke bare hvilke som helst 10 år. Folkeskoleårene er de år, hvor vi samtidig vokser op. I løbet af folkeskolegangen har vi formentlig fået en ide om, hvordan verden og livet hænger sammen. Vi har måske tabt vores første tand, fået nogle gode venner og lært os selv bedre at kende.

Folkeskolen er designet til at forberede og hjælpe os alle på vej til at få de bedste muligheder i fremtiden. Ligegyldigt hvad du har tænkt dig at lave, er folkeskolen forpligtet til at vejlede dig. Men, er folkeskolen et sted for alle? Rent fysisk må enhver i Danmark få gratis uddannelse betalt af Skatten, men hvordan fungerer selve undervisningen? Afhængig af skolen vil der i nogle tilfælde være mere fokus på de boglige fag og hjælp til de mindre-begavede elever. Dvs. at de praktiske fag af og til kan blive glemt som reelle fag, og de ”dygtigste” elever ikke får nok udfordring.

Måske lyder det bekendt? Måske er du en af de elever, der tænker: ”Folkeskolen er ikke noget for mig.” Måske er du ikke en af de ”dygtige” elever. Men hvad vil det sige, at være en ”dygtig” elev? Er man udelukkende dygtig, hvis man er skrap til de boglige fag? Hvad med billedkunst og hjemmekunstskab? Hvad med musik og sløjd? Eller hvad med design, fotografering, IT og film?

Skal du på efterskole?

Efter folkeskolen kan du overveje, som ordene antyder, at tage på ”efterskole”. Du får stadig undervisning bare på en anden måde – her får du nemlig mulighed for selv at vælge den overordnede retning. Der findes alverdens typer af efterskole, så her er det op til dig at vurdere, om en sports-, teater- eller filmefterskole er noget for dig. Samtidig vil du møde mange nye mennesker, som deler samme interesser som dig. Efterskolen kan sammenlignes med et nyt kapitel i en bog. Du vil på flere måder blive udfordret og lære dig selv at kende endnu mere.

You may also like